Specialtillverkade medaljer och förtjänstmedaljer

Vi tar fram präglade och/eller gjutna medaljer efter ert behov och önskemål. Räkna med ca 4-5 veckors leveranstid efter godkänt fabriks artwork. Vanligast är att man präglar medaljen i mässing eller järn för att sedan ytbehandla den i guld- silver- och bronsfärg. Man kan även gjuta medaljer i en legering som kallas Zamack.

Att prägla en medalj i mässing, skapar en medalj i hög kvalitet och med bättre detaljskärpa , även i små detaljer. Att prägla i järn eller gjuta i zamack betyder att man väljer en något enklare och prisbilligare produkt.

Förtjänstmedaljer är oftast något som delas ut av förbund eller föreningar. Medaljen är vanligtvis lite mindre, 32 mm i diameter. För att vara ekonomisk tillverkas oftast förtjänstmedalj i guld som en förgylld silvermedalj i 925 steling silver. 

Ditt motiv till medaljen kan präglas i 2D, 2 dimensioner - en topp och en botten, eller i 3D, 3 dimensioner, flytande, runda former, många höjder.

Du beställer specialtillverkade medaljer genom att maila Tom en beskrivning på vad du har tänkt dig, antal (min 100 st) storlek i diameter, material, om motivet ska vara i 2D eller 3D.

Bifoga gärna en bild eller ännu bättre ett original av din tänkta medalj, helst som en vektoriserad eps-fil.

Tänk på att om motivet innehåller text, behöver man ha skapat banor av texten så att texten är en del av bilden.

Har du frågor om detta med att beställa en specialtillverkad medalj så ring gärna
Tom Wiel på +46707778986 eller maila mig med dina frågor: maila Tom


Vi på Prishuset ser fram mot att få hjälpa just dig med din medaljproduktion.