Gravera klocka Stockholm

Obs. Före du lämnar in din klocka för gravyr ber vi dig läsa igenom nedanstående information.

När du vill gravera en klocka så är det viktigt att du anlitar hjälp av en professionell gravör med erfarenhet att gravera just klockor!

Det är värt att nämna att om du vänder dig till en klockaffär eller urmakare för gravyr på din klocka så får du sällan prata med den som faktiskt utför själva gravyrarbetet, utan du pratar oftast med en mellanhand.

När du vänder dig till oss på Prishuset så kan du känna dig trygg med att du får prata med en person som faktiskt kan gravyr och kan berätta om förutsättningarna för gravyr på just din klocka och hjälpa dig med just dina önskemål. Vi sätter en ära i att hjälpa dig med professionell gravyr så att det slutgiltiga resultatet blir som du förväntar dig och lite till!

Prishuset har mångårig erfarenhet av att gravera klockor på uppdrag av privatpersoner, urmakare och klockaffärer och är det självklara valet när du vill gravera klocka i Stockholm. Vi kan gravera på klockor till både herr och dam, och på alla olika typer av material.


Att tänka på om gravyr på klockor i allmänhet:

1) Är klockan mycket dyr och tänkt som en investering – tänk igenom beslutet att gravera klockan eller ej. Värdet kan påverkas av gravyren.

2) Är klockan du avser gravera en present så tillför gravyren värde för mottagaren. Det blir en extra personlig och omtänksam present till pojkvän, flickvän, man, hustru eller någon annan som du håller kär.

3) Stöldbenägenheten minskar markant på en graverad klocka eftersom klockan blir svår att sälja vidare och lättare kan spåras till sin ägare, just på grund av gravyren.

4) Vi graverar klockor med metallboett med s.k. diamantgravyr (en stålnål med diamantspets som ristar in gravyren i boetten) och klockor med glas/keramikboett med lasergravyr (en laserstråle som bränner in gravyren i glasboetten).


Att tänka på inför gravyr av just din klocka:

1) Tänk igenom det du vill gravera på klockan. Tänk på att det ofta är en begränsad yta som kan graveras, tänk ”less is more”.

2) Vanligast är att vi graverar klockans boett (undersida) men gravyren görs ibland på klockans låsanordning (gäller klockor med metallänk).

3) De flesta boetter har fabriksgravyr på boetten, som kan påverka gravyrens omfattning och placering.

4) Ska vi gravera boetten på klocka med stållänk – vänd dig till din urmakare och be om hjälp att öppna länken, så att vi kommer åt att gravera boetten.

5) Är boetten gängad i urets ”låda” är det vanligt att fabriksgravyren inte är placerad vinkelrätt mot klockan. Detta behöver vi prata igenom för att kunna skapa den optimala gravyrlösningen.

6) Gravyren görs ibland i form av en övre och under båge på boetten, oftast när det finns fabriksgravyr i mitten av boetten och denna inte är vinkelrät mot klockan.

7) En viktig del av gravyren är valet av typsnitt. Typsnittet blir en del av budskapet, men skapar samtidigt en del begränsningar.

8) Kräver gravyren liten textstorlek för att rymmas så kan skrivstil och vissa speciella typsnitt göra det svårt att läsa gravyren. I de fallen väljer vi ofta ett rakt och enkelt typsnitt.


När du har läst igenom informationen ovan och vill gå vidare med gravyr av din klocka så kontakta oss så hjälper vi dig! Vi är snabba med gravyr och kan oftast hjälpa kunder i Stockholm på kort varsel. Vi har butik på Kungsholmen och i Täby och det är i vår gravyrverkstad i Täby som klockor graveras.

Det går bra att ringa eller skicka e-postmeddelande till Tom Wiel på 070-7778986 eller e-post tom@prishuset.se

Vårt pris för att gravera klockor är från 850 kr. Du får exakt prisuppgift för just din klocka när du kontaktar oss med mer information.